Saltar apartados

Fotografies estereoscòpiques

 

Visita a xiquet malalt del metge Ángel Pascual Devesa. 12-11-1922.

Ángel Pascual Devesa va ser un gran aficionat a la fotografia estereoscópica sobre plaques de vidre i va produir, principalment al llarg dels anys 20, una extensa col·lecció de temàtica diversa: viatges per Espanya i l'estranger, vida quotidiana, família i amics, escenes dels carrers d'Alacant i província, Fogueres, festes populars, personalitats destacades del republicanisme, etc. Aquesta col·lecció ha sigut digitalitzada i constitueix un valuós testimoniatge gràfic.

Una part de la col·lecció de plaques presenta anotacions escrites pel propi autor entorn dels anys 40, a través de les quals manifesta la seua crítica al règim franquista i l'amarga experiència de la repressió, la presó i la falta de llibertats cíviques, en ocasions escrites en to irònic.

Aquesta col·lecció de 695 plaques estereoscòpiques constitueix un valuós testimoniatge gràfic, el qual ha sigut digitalitzat i pot visualitzar-se en la web del portal audiovisual de la Universitat d'Alacant.

Llegenda de l'autor: Playa de San Juan en tiempos del ateismo.

La fotografia estereoscópica és una tècnica fotogràfica basada en la visió binocular que permet l'obtenció d'una imatge en relleu mitjançant la superposició de dues fotografies a través d'un aparell anomenat visor estereoscòpic.

Visor estereoscòpic i plaques de cristall originals de l'arxiu fotogràfic d'Ángel Pascual Devesa

Arxiu de la Democràcia


Archivo General de la Universidad de Alicante
Archivo de la Democracia
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
arxiu.democracia@ua.es

Tel: (+34) 96 590 9757

Facebook: https://www.facebook.com/archivodelademocracia

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464