Saltar apartados

Arxiu de la Democràcia - Notícies publicades en Març, 2006

2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Març, 2006
 • Divendres, 24
 • not

  Nous ingressos de documentació de març 2006

  - Pascual Rosser ha donat un cartell electoral de l'Equip Democràcia Cristiana (EDC); col·lecció de fotografies de campanyes electorals i Congressos de la Democràcia Cristiana de 1976-1977; programa electoral de FDC; manifest de la Unió Mundial demòcrata-cristiana; fullets de l'EDC; retalls de premsa sobre la FDC; un dominical de l'Informació sobre Pascual Rosser com a polític per a la transició; estatuts d'Esquerra Democràtica (ANEU) de 1976; projecte de reglament d'assemblea provincial- ANEU; projecte per a unes bases constitucionals elaborat per l'equip de D. Jorge d'Esteban al març de 1977.
  - Antonio Roda ha donat documentació de CNT-AIT i altres assumptes llibertaris: fotografia de la inauguració de la seu local a Alacant; comunicats i cartes de 1978; pamflets; manifestos; publicacions periòdiques dels anys setanta i huitanta. Publicacions diverses: Nuestra Bandera, Ajo Blanco, Integral, Bicicleta, Triunfo, El Viejo Topo, etc.
  - Manuel Tejeda ha donat 3 cassettes més d'entrevistes a gents que han participat en la Guerra Civil Espanyola.
  - José Mª Simón ha donat documentació sobre les eleccions parcials al Senat celebrades en 1978 amb motiu de la defunció de Julián Andúgar; documentació relativa a les eleccions generals del 15/07/1977, del propi quincejota'(conjunt indissociable de documents, paperetes, adhesius, programes, cartells, pamflets, bons o retalls, junt amb la documentació electoral i l'acta general de l'escrutini; plec de segells de correus commemoratius de l'aprovació de la Constitució; documentació relativa al referèndum OTAN de 1986; exemplars d'El País de la setmana de l'Intent de Colp d'Estat (24-28 de febrer de 1981); documentació sobre el referèndum de la reforma política (15/12/76); documentació sobre les eleccions generals (1979), municipals (1979) i generals (1982); últim missatge de Francisco Franco i primer missatge del rei i documentació sobre el referèndum constitucional (1978).
  - Paco Llorca ha donat una col·lecció de publicacions periòdiques dels anys setanta i huitanta principalment.
  - Elías Alonso ha completat la seua col·lecció amb les col·leccions completes enquadernades de Quaderns per al Diàleg (des de setembre de 1973 fins a la seua conversió en revista setmanal al desembre de 1975) i del País Setmanal (des d'abril a desembre de 1977). Per un altre costat també ha donat, junt amb Mª José Quiriello cintes en cassette amb entrevistes realitzades per ells mateixos a sindicalistes de CCOO (Manuel Parra, sindicalista d'ensenyança, Maite Fernández, sindicalista de transports i José Ruíz sindicalista del metall) en l'època de la transició a Alacant.
  - Emilio Soler ha donat documentació del PSOE (fullets, pamflets, agenda amb els estatuts); de UGT; discursos al XXV Congrés del PCUS, discurs pronunciat en la reunió celebrada a Moscou amb motiu de l'entrega de l'orde Jorge Dimitrov a l'Associació d'Amistat Soviético-Bulgara i discurs davant de la XXI Conferència de balanç i elecció de l'organització del PCB del districte de Plovdiv (1976); un número de la revista 'Costa Blanca' de Benidorm (1976) i documentació de la Federació Nacional de Joventuts Socialistes d'Espanya.

  Novetats

 • Dimecres, 15
 • not

  Anunci: La transició a la democràcia a Alacant (1974-1982) (Club Informació)

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • Dimarts, 14
 • not

  OPOSICIONS MUNICIPALS I DEMOCRÀCIA. Per José Mª Simón Rodríguez

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • Dilluns, 13
 • not

  Anunci: 'La transició a la democràcia a Alacant (1974-1982)' (Club Informació)

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • Diumenge, 12
 • not

  Llibertat per a recordar

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • not

  La transició a la democràcia

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • Dissabte, 11
 • not

  Un catàleg per a preservar la veu dels seus protagonistes

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • not

  Trenta anys de memòria col·lectiva en La transició a la democràcia a Alacant (II)

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • not

  Memòria d'un temps d'esperança

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • not

  Trenta anys de memòria col·lectiva en La transició a la democràcia a Alacant (I)

  Articles i notes de premsa

  Fuente: INFORMACION

 • Divendres, 10
 • not

  Fullet de l'exposició : La Transició a la Democràcia a Alacant (1974-1982)

  Novetats

 • not

  Exposició sobre la transició a la Democràcia

  S'ha preparat esta exposició titulada: La transició a la democràcia a Alacant (1974-1982), amb la que es pretén contribuir a un coneixement més directe dels eixos centrals de la transició en la província d'Alacant des dels últims anys de la dictadura a la democràcia i, al mateix temps, presentar en tota la província, per mitjà de la seua itinerància, l'Arxiu de la Democràcia, com un projecte de la Universitat d'Alacant obert a la col·laboració de tots.

  Novetats

 • Dimecres, 1
 • not

  Nous ingressos de documentació de febrer 2006

  - Joaquim Torres ha completat la seua donació amb una col·lecció de llibres editats a Barcelona tots ells. Per un costat 8 publicacions d'obres mestres de totes les literatures de divulgació única a Catalunya (1937-1938)); per un altre costat 12 llibres de les editorials Selecta i Estel sobre obres poètiques i teatre selecte (anys cinquanta) i 20 obres teatrals de Ángel Guimerá (1900-1930) representades a Barcelona en el Teatre català en el segle XIX. També ha donat una revista de 1975, llibres sobre ciències cosmològiques adaptades al qüestionari oficial del pla de 1938; sobre llengua i literatura espanyola, gramàtica, quaderns literaris i de teatre.
  - Biel Sansano ha completat la seua col·lecció amb cartells dels anys huitanta.
  - Daniel Company ha donat 2 audiovisules en format súper 8 sobre les eleccions democràtiques de 1977 (transformats a format DVD).
  - Documentació sobre la vida escolar a Espanya en general i a Alacant en particular (des dels anys quaranta als anys huitanta Aproximadament) (llibres de text, informes, expedients, atles, llibres educatius, col·lecció completa de la revista: La vida escolar, etc.
  - Antonio Miravete ha donat 3 audiovisuals en format súper 8 sobre el període preelectoral. Dos d'ells contenen actes polítics: un acte amb Tendre Galván i Cayetano Sempere en Altábix (Alacant); Santiago Carrillo i Pilar Brau a Alacant; acte del Partit Comunista amb Simón Sánchez Montero en Altábix; Felipe González a Alacant; Cartells electorals i pintades en les parets i Festa en Monnegre pel Partit Comunista i l'altre conté una sobra del calçat. Un DVD sobre manifestacions del 1r de maig a Elx.
  - Manuel Tejeda ha donat 2 cassettes que contenen entrevistes a persones que han participat, d'una manera o un altre, en la guerra civil espanyola. (en procés de transformació a CD).
  - Ángela Victòria Rossi ha donat una col·lecció de revistes dels anys setanta.

  Novetats

 • Tornar al tauler principal

Arxiu de la Democràcia


Archivo General de la Universidad de Alicante
Archivo de la Democracia
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
arxiu.democracia@ua.es

Tel: (+34) 96 590 9757

Facebook: https://www.facebook.com/archivodelademocracia

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464