Saltar apartados

Arxiu de la Democràcia - Notícies publicades en Novembre, 2008

2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2008
 • Divendres, 21
 • not

  L´exposició Constituciones Españolas 1812-1978 al Campus

  Amb motiu de la celebració de les Jornades: La Transició a la Democràcia a Espanya, trenta anys després, que organitza la Facultat de Dret de la UA, l'exposició: Constitucions Espanyoles 1812-1978 estarà en el Campus a partir del dia 21 de novembre fins al dia 27 de novembre, dia en què es clausuren les dites jornades amb la intervenció de José Bono.

  Exposicions documentals

 • Dijous, 20
 • not

  Nous ingressos de documentació de novembre de 2008

  - FERNANDO TORRES VALLS y MILAGRO RICO BELTRÁ donen l'autorització per a fer ús de les imatges depositades en els mencionats blogs referents a Ibi i a la seua vida quotidiana, social, política i econòmica en els anys de la transició democràtica. Tres dossieres enquadernats sobre tots els treballs realitzats a Ibi durant el seu primer ajuntament de la democràcia (1979-1983).
  - INMA FERNÁNDEZ ARRILLAGA ha donat documents relatius al PARTIDO DEL TRABAJO DE ESPAÑA (PTE): Butlletí informatiu de la Primera Conferència Regional de Madrid; criteris generals de la política feminista; propostes de candidats al Comité Regional de Madrid després de la unificació; carnet de delegada a la II Conferència Regional extraordinària de Madrid i apunts manuscrits; documents de discussió interna sobre L'origen de la discriminació de la Dona i El cristianisme escrits per Inma F. Arrillaga com a secretària de la Dona del Comité local d'Escotilló-Llatina; proposta de hinmo per al PTE de Javier Amor (1977); articles de Merche Soriano en El Correu de poble sobre el divorci; invitacions a la presentació del PTE en la dona d'Escotilló-Llatina; fullet publicitari per a militar en el PTE; còpies d'un llibre sobre Dona i Treball; documentació interna (octubre de 1977).
  Documents Manuscrits: sobre Reunió estatal feminista (14-01-78): repartiment de tasques i responsables de l'Associació Democràtica del Dona (ADM) segons reunió de la Cèl·lula Regional feminista de 14 de gener de 1978; matisacions de Sagrament Martí; balanç de l'activitat del Partit en el front feminista; notes sobre l'activitat de les camarades en les associacions d'Ames de Casa; esborrany sobre criteris feministes per a les associacions d'Ames de Casa; esborrany sobre com organitzar a les dones; notes sobre dret matern i patern; cançons de les preses republicanes en la presó de Vendes; problemàtica en barris.
  II JORNADES ESTATALS DE LA DONA (GRANADA, DESEMBRE 1979): ponència presentada en nom de la Jove Guàrdia Roja a les jornades; ponència presentada per l'ADM; ponència del Front d'Alliberament de la Dona (FLM); informe sobre l'Avortament de DAIA; esborranys previs a les Jornades i en les mateixes (manuscrits)
  Retall de premsa d'El País de 23 de juny de 1979 i butlletí informatiu de l'Associació de dones de Malasaña: Manuela.
  - NIEVES RODRÍGUEZ CALDERÓN ha realitzat una donació amb documents relatius al FRENTE DEMOCRATICO DE IZQUIERDAS (FDI): Vinil de 45 r.P.m.: Units per a véncer; Papereta de vot per al FrenteDemocratico de Izquierdas; Banderí del FDI; Escut (s'utilitzava per a posar en les pancartes); Cartereta de mistos (regal de cortesia); Publicitat del FDI dirigida als treballadors per la Federació de Sindicats Unitaris de Treballadors de l'Ensenyança; Fullet explicatiu del FDI per a les Forces Armades; Convocatòria al míting festival Les dones per la unitat del FDI; Invitació a un míting de presentació del FDI en Carabanchel; Programa del FDI.
  Documents relatius a la JOVEN GUARDIA ROJA (JGR): La Veu  de la JGR, NÚM. 10 desembre de 1976  (dos exemplars); La Voz de la JGR, NÚM. 5  novembre de 1976;  Venceremos, suplement núm. 5; Materials de discussió interna:Declaracions internes l'1 de maig de 1977; Material de discussió sobre el Socialisme (1975); Material de discussió contra el liberalisme (1976); Per a construir el socialisme (1976);  El marxismeleninisme guia d'acció (1976); Contra el liberalisme: Mao Tse Tung (1976); Fora l'Imperialisme Yanki  (1977); Cartes internes de 1977; Material de discussió sobre Iossif Stalin. Himne de la JGR; Foto presentació de Ramón Llobató entre els jóvens. Nom de Guerra d'Eladio García Castro, secretari general del PTE; Fullet publicitari de la JGR; Un altre fullet publicitari de la JGR; Sobre l'assassinat de Javier Verdejo, membre de la JGR; Estatuts dels drets de la Joventut; La JGR i el Refedendum; Escola d'Estiu Javier Verdejo (juliol de 1977); Informació sobre locals de la JGR a Madrid; Orde del dia de la unificació de la JGRE i les Joventuts Comunistes d'Unificació; Jurament de la JGR; Pamflet informant els veïns de Pa Bendito de les gestions municipals desenvolupades pel PTE; Pamflet al Poble de Carabanchel (juliol de 1977); Pamflet Sobre la reforma política del govern (1976); Pamflet al poble de Madrid del PTE (juny de 1976).
  Documents relatius al PARTIDO DEL TRABAJO DE ESPAÑA: Publicacions periòdiques El Correo del Pueblo (desembre de 1976- març de 1977); Declaració del PTE després del Referèndum (16 de desembre de 1976); Declaració del PTE després del Referèndum (29 de desembre de 1976).
  Documents relatius a les FORCES ARMADES: Fullet publicitari de la Federació d'Unions de Soldats i Mariners Demòcrates (FUSMD); Bono de suport a la Unió democràtica de soldats (UDS); El Soldado, NÚM. 10 (Òrgan d'expressió de la UDS); El Soldado, NÚM. 11.
  Documents relatius a l'ASOCIACIÓN DEMOCRATICA DE LA JUVENTUD (ADJ); Himne d l'ADJ; Pamflet informatiu; Postal dirigida a Joan Carles I demanant Amnistia
  Fotografies: Concentració contra la carestia de l'Associació d'Ames de Casa de Carabanchel Davall (Madrid, 1976-77); Segona des de l'esquerra acatxada: Nieves Rodríguez Calderón, darrere i recolzada en ella Brolle-la i darrere amb yérsey negre Isabel Tello; Assemblea Moviment Ciutadà de Carabanchel-Latina (Madrid, 1976); Sopar del Partit del Treball de Carabanchel-Latina (Madrid, 1977); d'Esquerra a dreta assentats: Emilia Calderón, Florencio Rodríguez; Celestina Calderón; Felipa i Elia; de peu: Inmaculada Fernández  Arrillaga (segona de l'esquerra).
  Invitacions: Invitació al míting del Partit del Treball d'Espanya (PTE) en la plaça de bous de Vista Alegre; Invitació de la Jove Guàrdia Roja d'Espanya (JGRE) a un míting del PTE; Invitació al míting sobre la carta constitucional dels drets de la joventut; Programa d'una excursió de la JGRE; Fullet invitant a entrar com a militant del PTE; Sol·licitud d'ingrés en el PTE; Presentació del PTE a les dones de Carabanchel Llatina; Presentació del PTE en Estel-Batan (Carbanchel)
  Altres: Carnet de delegat al Congrés de la Confederació de Sindicats Unitaris de Treballadors (CSUT); Invitació a xarrada col·loqui de la CSUT; Comunicat a la CSUT (juny de 1977); Comunicat del Sindicat Obrer de la Construcció (SOC); Diverses comunicacions del Sindicat i d'altres organitzacions democràtiques; Pamflets, convocatòries i assemblees de; Associació d'Ames de Casa de Carabanchel Davall; Associació de veïns de Carabanchel Llatina; Braçalet de Servici de Seguretat (1976); Retalls de premsa; Documents d'altres partits d'esquerra; Full informatiu dels llibres que s'oferien en les taules que posava el PTE en les eixides de les boques del Metre.
  - En el mes de novembre FRANCISCO MORENO va ampliar la seua donació són més publicacions periòdiques (Nuestra Bandera, Opinión, Ciudadano, Doblón, Guadiana, etc.) i documentació sobre la Federació STPV Intersindical Valenciana (Quaderns, fullets, Congressos, Publicacions Periòdiques, circulars), propaganda electoral d'Esquerra Unida (IU) i Documentació del Sindicat Provincial de Banca, Bossa i Estalvi (1969-1970) i altres sindicats (CNS, USO, UGT).
  - ELIAS ALONSO ha donat una guia de la ciutat d'Alacant de 1987, un manual del Mariner de 1976 i documentació sobre l'OTAN.
  - CARLOS SALINAS ha ampliat la seua donació amb una col·lecció de llibres dels anys setanta de temàtica variada (marxisme, leninisme, trotskisme, maoisme, moviment estudiantil, emancipació de la dona, l'alternativa democràtica, materialisme històric, feminisme, comunisme, colpisme, revolució, capitalisme). Números de diverses publicacions periòdiques (Ajoblanco, El Viejo Topo, Actualidad Economica, Opinión, Doblón, Cuadernos para el Diálogo, El Ciervo, Argumentos, Crash, Pekín informa, Humea, Alfalfa, Dezine, El Víbora, Butlletins d'Acció Cultural del País Valencià, Ozono, Valencia Setmanal, Saida, Dos i Dos, El Correo del Pueblo, La Unión del Pueblo, Tigres, Mundo, Film Ideal, El Cálabo i publicacions dels anys 50 sobre cine). Fullets i adhesius de temàtica variada: Acció cultural del País Valencià, UPV, Sindicat de Treballadors de l´Ensenyament del País Valencià.

 • Tornar al tauler principal

Arxiu de la Democràcia


Archivo General de la Universidad de Alicante
Archivo de la Democracia
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
arxiu.democracia@ua.es

Tel: (+34) 96 590 9757

Facebook: https://www.facebook.com/archivodelademocracia

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464