Saltar apartados

Arxiu de la Democràcia

Accés directe a

Col·leccions digitals

Selecció d'imatges i documents digitalitzats dels fons de l'Arxiu de la Democràcia: fotografies de manifestacions en la província d'Alacant, arxiu personal de José Bevià Pastor, col·lecció de fotografies de l'exili, cartells de l'Associació Independent de Teatre d'Alacant (AITA), etc.

Accés a la col·leccions digitals

Publicacions

Audiovisuals

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

28/07/2017
Mor José Bevià Pastor

Sentim molt comunicar la defunció de José Vicente Bevià Pastor, artífex del projecte de l'Arxiu de la Democràcia des dels seus inicis, President del seu Consell Assessor durant 10 anys i fins avui President Honorífic del  mateix. Tots els que han tingut la sort de conèixer-lo saben de la seua excel·lència com a polític, com a professor, com a ciutadà, com a persona, com a amic… El seu cos ja no està entre nosaltres, però ens queda el seu exemple i els valors humans que de manera tan natural prodigava en tot el que feia i cap a totes les persones que li envoltaven.  

Mai t'oblidarem, et portem en el cor.

L'acte de comiat serà demà 29 de juliol a les 12:45 hores en el Tanatori La Sempre Visca d'Alacant (Vial dels Xiprers)

17/07/2017
Exposició de les primeres eleccions generals en la Seu Ciutat d'Alacant

La premsa fa ressò de l'exposició de les primeres eleccions generals en la Seu Ciutat d'Alacant que estarà fins al pròxim 25 de juliol

CulturaExposicions
29/06/2017
Inauguració Exposició a Beneixama : El Final de la Guerra Civil a Alacant

Divendres que ve 30 de juny a les 20 hores en la Sala d'Exposicions Temporals de Beneixama tindrà lloc la inauguració de l'exposició: El Final de la Guerra Civil a Alacant repressió i exili

CulturaExposicions
09/06/2017
9 de juny, Dia Internacional dels Arxius: Inauguració de l'exposició "40 anys de les primeres eleccions democràtiques"

L'acte d'inauguració de l'exposició, presidit pel Rector Manuel Palomar, tindrà lloc a les 20 h. en la Sala Juana Francés de la Seu Ciutat d'Alacant (C/Ramón y Cajal). A més dels panells explicatius, també s'exposa una petita mostra de l'extensa documentació disponible en l'Arxiu de la Democràcia sobre els processos electorals de la Transició política.

Per a l'Arxiu és una jornada especial per coincidir amb la celebració del Dia Internacional dels Arxius, en el qual es convida a que tots els arxius del món duen a terme activitats per a donar a conèixer els fons documentals i serveis que ofereixen a la societat.

En la imatge que acompanya aquesta notícia es mostra un fragment del mapa mundi de la pàgina web del Consell Internacional d'Arxius (ICA/CIA) amb la notícia d'aquesta exposició.

02/06/2017
EXPOSICIÓ "40 ANYS DE LES PRIMERES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES"

Activitats amb motiu del 40 aniversari de les Eleccions Generals de juny de 1977:

  • Dia 7 de juny, a les 20 h., en la Seu Ciutat d'Alacant (C/Ramón y Cajal, 4): conferència de Francisco Moreno Sáez, comissari de l'exposició i membre del Consell Assessor de l'Arxiu de la Democràcia: "La transició a les primeres eleccions democràtiques".
  • Dia 8 de juny, a les 20 hores, en la Seu Ciutat d'Alacant (C/Ramón y Cajal, 4): col·loqui amb parlamentaris elegits el 15 de juny de 1977 per la circumscripció electoral d'Alacant. Intervenen, Joaquín Galant Ruiz (diputat electe per UCD) i José Bevià Pastor (senador electe per Unitat Socialista-PSP), que dialoguen sobre aquells dies amb Jesús Prado, director d'INFORMACION el 15 de juny de 1977, i José María Perea, redactor de la VERDAD (edició Alacant) en aquelles dates.
  • Dia 9 de juny, a les 20 h., en la Sala Juana Francés de la Seu Ciutat d'Alacant de la UA, inauguració de l'exposició 40 ANYS DE LES PRIMERES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES.

Més informació en la Seu Ciutat d'Alacant.

CulturaExposicions
08/06/2017
Una mirada alacantina per a les primeres eleccions generals

L'historiador Francisco Moreno repassa en una conferència en la Seu Ciutat d'Alacant l'any que va desembocar en els comicis de 1977 després de la dictadura franquista

Cultura
Visita a l'Arxiu del Director de la Fundació Miguel Hernández d'Oriola
Entrada de nova documentació
Col·laboració amb l'Arxiu Municipal d'Alcoi

Arxiu de la Democràcia


Archivo General de la Universidad de Alicante
Archivo de la Democracia
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9757

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ArDemocraciaUA

Facebook: https://www.facebook.com/archivodelademocracia

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464