Saltar apartados

Llegat documental de Manuel Molina

El llegat conté l'obra de Molina, en vers i en prosa, publicada en llibres, en revistes literàries i festeres i en una extensa producció d'articles en la premsa periòdica. Formen part del mateix una àmplia documentació relativa a projectes i esborranys, documents personals i originals mecanográfics d'amics, alguns de molt interès, com un manuscrit inèdit de Manuel López Robles sobre la repressió franquista en la província d'Huelva o els materials per a un homenatge col·lectiu a Julián Andúgar, frustrat editorialment poc després de la seua mort. Part nuclear de la donació és la secció de la seua biblioteca relativa a la vida i obra de Miguel Hernández. D'aquesta hi ha a més, al costat d'altres poemes mecanografiats, tres valuoses cartes, il·lustrades amb alguns dibuixos de la mà de Miguel Hernández (1936), dirigides a Carlos Fenoll qui les va regalar a Molina en els anys 1940. (Autor: Cecilio Alonso).

En la formació i conservació d'aquest llegat cal assenyalar la important labor exercida per Maruja Varó, esposa del poeta, que al llarg de diverses dècades va arxivar concienzudamente tota la documentació. L'ingrés a l'Arxiu va tenir lloc en 2016 per donació de les filles de Manuel Molina.

Consulta del catàleg documental: per a localitzar continguts concrets del llegat documental s'accedeix al catàleg general de l'Arxiu de la Democràcia i s'utilitza alguna d'aquestes opcions del menú:

  • Cerca bàsica: escriure una o diverses paraules clau en la finestra de cerca (Exemple: Molina poesia).
  • Cerca avançada: escriure una o diverses paraules clau en qualsevol de les finestres de cerca; a més permet limitar la cerca al "Subfons Manuel Molina Rodríguez" prèvia selecció en la finestra "Subfons o col·lecció".

Arxiu de la Democràcia


Archivo General de la Universidad de Alicante
Archivo de la Democracia
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
arxiu.democracia@ua.es

Tel: (+34) 96 590 9757

Facebook: https://www.facebook.com/archivodelademocracia

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464