Saltar apartados

Missatge institucional

Missatge del rector

RectorLa creació de l’Arxiu de la Democràcia al si de la Universitat d'Alacant té com a principal objectiu contribuir al coneixement de la nostra història més recent. L'Arxiu de la Democràcia permet posar a la disposició dels investigadors i del conjunt de la societat una gran varietat de fons documentals i gràfics, relacionats amb l’activitat política, econòmica, social i cultural d'Alacant o realitzada per alacantins en els anys de la transició i de l'establiment de la democràcia.

El projecte Arxiu de la Democràcia ha pogut fer-se realitat gràcies a la col·laboració desinteressada de moltes persones i associacions, que han decidit confiar a la Universitat la custòdia, organització i catalogació dels seus fons documentals. En nom de la Universitat d'Alacant, els faig arribar el nostre agraïment per la seua generositat i valuosa contribució.

Manuel Palomar Sanz
Rector de la Universitat d'Alacant

Missatge del vicerector

L'Arxiu de la Democràcia és una mostra més del compromís de la Universitat d'Alacant per fer realitat l’objectiu, reflectit en l’Estatut, de contribuir al desenvolupament crític del coneixement i de la realitat de la societat que es troba inserida.

L'Arxiu de la Democràcia és, abans que res, el resultat d'una obra col·lectiva, ja que només gràcies a la confiança de les persones, institucions i associacions que han donat els seus fons a la Universitat d'Alacant ha sigut possible fer realitat el projecte de crear un arxiu especialitzat, en què es compila un ampli conjunt de documentació sobre els difícils anys de la transició política i de la instauració de la democràcia. És també resultat de la dedicació i del compromís adquirit pel Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, dels integrants del Consell Assessor, dels professionals encarregats d'ordenar i catalogar els documents i assegurar-ne la conservació i dels investigadors que els consulten i interpreten.

Les institucions tenen també l'obligació de facilitar, d'una manera eficaç, l'accés a l’Arxiu als investigadors i al públic interessat en aquests fons. Per això, resulten imprescindibles els recursos que aporten les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquesta pàgina web constitueix un pas més en la consolidació de l'Arxiu de la Democràcia i té com a principal objectiu posar a la disposició de la societat alguns dels principals testimoniatges documentals de la nostra memòria col·lectiva més recent.

Carles Cortés Orts
Vicerector de Cultura, Esport i Llengües
President del Consell Assessor de l'Arxiu de la Democracia

Arxiu de la Democràcia


Archivo General de la Universidad de Alicante
Archivo de la Democracia
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9757

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ArDemocraciaUA

Facebook: https://www.facebook.com/archivodelademocracia

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464