Saltar apartados

Què és l'Arxiu de la Democràcia?

Objectius, antecedents, evolució i situació actual del projecte.

L'Arxiu de la Democràcia és una iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües de la Universitat d'Alacant, l'objectiu principal de la qual és recollir els fons documentals escrits, gràfics i sonors de persones o entitats destacades en el món de la política, la cultura o l'economia alacantines, especialment des del final del franquisme fins als nostres dies. Amb això es pretén assegurar la conservació de la memòria documental de la transició política i consolidació de la democràcia a Alacant i, a través dels processos de catalogació i digitalització, fer-la accessible als especialistes i al públic en general. L'Arxiu de la Democràcia també persegueix estimular el coneixement de la nostra història a través d'accions divulgatives i publicacions i contribuint així a l'enfortiment d'una memòria col·lectiva cívica i democràtica. Es tracta d'un projecte obert a la participació dels ciutadans, que es nodreix de les donacions d'arxius i publicacions.

El projecte va entrar en funcionament al gener de 2004, si bé amb anterioritat la Universitat d'Alacant ja havia rebut les donacions dels fons documentals de l'exdiputat Manuel Alcaraz Ramos i del primer conseller de Cultura, exsenador i exvicepresident del Congrés dels Diputats Josep Bevià Pastor. L'Arxiu de la Democràcia disposa en l'actualitat de més de 112 subfons de gran interès, en què destaquen les col·leccions d'adhesius, fullets, audiovisuals, revistes i cartells del període de la transició democràtica en les comarques d'Alacant.

Arxiu de la Democràcia


Archivo General de la Universidad de Alicante
Archivo de la Democracia
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
arxiu.democracia@ua.es

Tel: (+34) 96 590 9757

Facebook: https://www.facebook.com/archivodelademocracia

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464