Saltar apartados

Inici

Malgrat els anys transcorreguts, el coneixement de la guerra civil espanyola i de la dictadura franquista segueix tenint importants llacunes i suscitant grans divergències i polèmiques en la societat espanyola. Per a alguns, caldria oblidar tot aqueix període de la nostra història per a no ressuscitar velles ferides i per a uns altres, entre els quals ens contem, cal conèixer bé l'ocorregut per a aprendre d'aqueixes experiències. Durant tota la dictadura franquista, les víctimes de la repressió republicana i els seus familiars van ser objecte de reconeixement públic, d'homenatges, de compensacions econòmiques, laborals i socials. En canvi, la repressió patida per els que van defensar al govern legítim de la Segona República va ser, durant molts anys, un tema ocult, prohibit, de manera que encara avui no se sap on es troben les restes  de molts d'ells, mentre que d'uns altres es desconeixen les circumstàncies de les seues condemnes, les vicissituds del seu pas per les presons, les depuracions i l'aplicació de les molt variades lleis repressives del franquisme.

Per açò no és d'estranyar que existisca en amplis sectors de la societat espanyola el convenciment de que és necessari conèixer l'ocorregut, almenys en la mesura en què la desaparició o inaccessibilitat de molts arxius ho permetan. En conseqüència, i des del més absolut respecte a totes les víctimes, hem considerat oportú donar a conèixer les nostres recerques sobre la repressió franquista en la província d'Alacant, amb l'esperança que prompte puguen ser matisades, ampliades o refutadas pels treballs de nous investigadors en l'àmbit de cada localitat.

Descripció del projecte, autor i col·laboradors

 

La repressió franquista en la província d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464