Saltar apartados

Base de dades de represaliats pel franquisme a Alacant

Aquesta base de dades recopila la informació relativa a les persones que van patir la repressió franquista en la província d'Alacant i és el resultat de la recerca realitzada per Francisco Moreno i un ampli equip de col·laboradors en els principals arxius de la província, especialment en l'Arxiu Històric Provincial d'Alacant i en múltiples arxius municipals.

Al juny de 2018 ha finalitzat la primera fase del projecte, amb un total de 20.974 fitxes corresponents als 139 municipis de la província, encara que es va a seguir treballant en la incorporació de noves fitxes i la rectificació o ampliació de noves dades. Les dades personals recopilades comentaris, suggeriments o errors detectats sobre els continguts d'aquesta pàgina web poden dirigir-los a Francisco Moreno Sáez (pacomorenosaez@telefonica.net).

  • La seua consulta permet cercar per Cognom/s (Exemple: Gomez Serrano); per paraula clau (Exemple: profesor) o seqüència de paraules (Exemple: Reformatorio de Alicante) [Tinga en compte que els arxius originals són en castellà.]
  • També és possible seleccionar una població concreta per a visualitzar el llistat dels represaliats veïns de la mateixa i l'article explicatiu sobre la repressió en aquesta població.

 

Les dades personals recopilades han sigut obtinguts d'expedients de consulta lliure disponibles en Arxius públics i d'informació proporcionada pels titulars (avui morts) o familiars directes. D'acord amb la normativa espanyola de protecció de dades de caràcter personal els hereus d'una persona morta que acrediten degudament tal condició, així com el marmessor testamentario o aquella persona o institució a la qual el mort haguera conferit un mandat exprés per a açò podran dirigir-se al responsable o encarregat del tractament a fi de sol·licitar l'accés a les dades personals d'aquella, i, si escau, la seua rectificació o supressió. Per a açò, el representant del mort haurà de presentar sol·licitud acreditant la condició de representant dirigida a la Gerència de la Universitat en el Registre General de la Universitat d'Alacant, presencialment en les oficines de registre de la Universitat o bé a través de la seua Seu electrònica (http://sedeelectronica.ua.es) segons l'establit per la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les administracions Públiques.

La repressió franquista en la província d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464