Saltar apartados

Base de dades de represaliats pel franquisme a Alacant

Aquesta base de dades recopila la informació relativa a les persones que van patir la repressió franquista en la província d'Alacant i és el resultat de la recerca realitzada per Francisco Moreno i un ampli equip de col·laboradors en els principals arxius de la província, especialment en l'Arxiu Històric Provincial d'Alacant i en múltiples arxius municipals.

Al gener de 2020 la base de dades aconsegueix prop de 24.000 fitxes corresponents als  139 municipis de la província i a uns 1.900 nous registres de represaliats dels quals no es coneix exactament el seu veïnatge, encara que amb tota probabilitat habitaven durant aqueixos anys a la província d'Alacant.

La base de dades es continua actualitzant setmanalment amb la incorporació de noves fitxes i la rectificació o ampliació de noves dades. 

Les dades personals recopilades comentaris, suggeriments o errors detectats sobre els continguts d'aquesta pàgina web poden dirigir-los a Francisco Moreno Sáez (pacomorenosaez@telefonica.net).

  • La seua consulta permet cercar per Cognom/s (Exemple: Gomez Serrano); per paraula clau (Exemple: profesor) o seqüència de paraules (Exemple: Reformatorio de Alicante) [Tinga en compte que els arxius originals són en castellà.]
  • També és possible seleccionar una població concreta per a visualitzar el llistat dels represaliats veïns de la mateixa i l'article explicatiu sobre la repressió en aquesta població.
  • Es pot accedir directament a la llista completa de fitxes de dones incloses en la base de dades, o cercar per professions (Exemples: maestra; profesora; enfermera; alpargatera; sus labores, etc.

 

Les dades personals recopilades han sigut obtinguts d'expedients de consulta lliure disponibles en Arxius públics i d'informació proporcionada pels titulars (avui morts) o familiars directes. D'acord amb la normativa espanyola de protecció de dades de caràcter personal els hereus d'una persona morta que acrediten degudament tal condició, així com el marmessor testamentario o aquella persona o institució a la qual el mort haguera conferit un mandat exprés per a açò podran dirigir-se al responsable o encarregat del tractament a fi de sol·licitar l'accés a les dades personals d'aquella, i, si escau, la seua rectificació o supressió. Per a açò, el representant del mort haurà de presentar sol·licitud acreditant la condició de representant dirigida a la Gerència de la Universitat en el Registre General de la Universitat d'Alacant, presencialment en les oficines de registre de la Universitat o bé a través de la seua Seu electrònica (http://sedeelectronica.ua.es) segons l'establit per la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les administracions Públiques.

La repressió franquista en la província d'Alacant


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464